Stem- en engagementbeleid

Onze stem- en engagementbeleid zet ons beleid ten aanzien van stemmen op aandeelhoudersvergaderingen en engagement richting bedrijven in onze portefeuille uiteen.

Het uitoefenen van stemrecht is een integraal onderdeel van het beleggingsproces. In dit kader is ons stemgedrag onder andere een belangrijk mechanisme om onze duurzame beleggingsstrategie te implementeren. Met een actief stembeleid ondersteunen we initiatieven die in lijn zijn met onze duurzame beleggingsprincipes en een positieve bijdrage leveren aan de SDGs.

Door actief het gesprek aan te gaan met bedrijven (engagement) geloven wij dat wij een positieve invloed kunnen uitoefenen op goed ondernemingsbestuur en maatschappelijke betrokkenheid van deze bedrijven. We geloven dat bedrijven die rekening houden met duurzaamheidsdoelstellingen, of sterker nog hier positief aan kunnen bijdragen, op (middel)lange termijn waarde kunnen creƫren.

OBAM hanteert verschillende vormen van engagement, zoals: het aangaan van dialooggesprekken met het senior management van bedrijven en het actief ondersteunen van gezamenlijke engagement initiatieven.

Elk kwartaal publiceren wij per bedrijf hoe we hebben gestemd per agendapunt en welke engagements met bedrijven er hebben plaatsgevonden op gebied van duurzaamheid. Deze rapporten kun je vinden onder "Fondsinformatie".

Voor meer informatie bekijk onze Voting and Engagement Policy.

Het beste duurzame rendement voor beleggers is onze missie.

Het beste rendement voor beleggers, tegen een aanvaardbaar risico op een duurzame manier bereikt is onze missie.

Waarom kiezen voor een gemiddelde performance als je kunt investeren in een fonds dat uitsluitend de best presterende bedrijven selecteert?

De beleggers van OBAM doen dag in, dag uit onderzoek naar bedrijven wereldwijd om daar de beste investeringen uit te selecteren. Door te beleggen in beursfonds OBAM beleg je in de beste bedrijven ter wereld.