ESG scores

Ook in de duurzaamheidsanalyses van externe partijen presteert OBAM zeer goed. Hieronder vind je een overzicht van de beoordeling van externe partijen van onze duurzame beleggingsstrategie.

Sustainalytics

Op basis van de Sustainalytics ESG risico rating methode, wordt het ESG-risico van onze portefeuille als 'laag' beschouwd en is het portefeuillebeheer van ESG-kwesties, in het algemeen, 'sterker' dan de benchmark (MSCI All Country World).

© 2024 Sustainalytics. Alle rechten voorbehouden. Beoordeling per einde maart 2024. Voor meer informatie over Sustainalytics ESG Risk Rating, waaronder zijn methodiek, bezoekt u: https://www.sustainalytics.com/esg-data


Morningstar Globes


De Morningstar Sustainability Rating draait om het risico dat bedrijven lopen ten aanzien van ESG factoren. Die risico's worden bij de beoordeling vergelijkbaar gemaakt. Dat maakt het beter bruikbaar voor beleggers bij het nemen van hun beleggingsbeslissingen.

De ESG Risk Ratings van de individuele portefeuileposities leiden tot een Portfolio Risk Score voor de volledige portefeuille. Die leidt uiteindelijk tot de Morningstar Sustainability Rating, uitgedrukt in aantal globes op een schaal van 1 tot 5. Hoe lager de ESG Risk Score, hoe lager het risico, en dus hoe meer globes. Met maar liefst 4 globes (een na hoogste score) is het ESG risico van onze portefeuille laag. In de wereldwijde categorie, waarin onze scores worden vergeleken met 8252 andere beleggingsfondsen, scoren wij bij de beste 22,5%.

© 2024 Morningstar. Alle rechten voorbehouden. Beoordeling per ultimo februari 2024. Voor meer informatie over Morningstar Sustainability Rating, waaronder zijn methodiek, bezoekt u: www.morningstar.nl


MSCI ESG Ratings

De MSCI ESG Fund Ratings zijn bedoeld om de veerkracht van beleggingsfondsen en ETF's te meten tegen langetermijnrisico's en kansen die voortvloeien uit ESG-kwesties.

De ESG Fund Ratings van de individuele portefeuileposities leiden tot een Portfolio Risk Score voor de volledige portefeuille. Met een "AA" (op een na hoogste score) is het ESG risico van onze portefeuille laag. In de wereldwijde categorie, waarin onze scores worden vergeleken met 34,000 andere (beleggings)fondsen, scoren wij bij de beste 9%.

© 2024 MSCI. Alle rechten voorbehouden. Beoordeling per ultimo februari 2024. Voor meer informatie over MSCI ESG Ratings, waaronder zijn methodiek, bezoekt u: https://www.msci.com

MSCI ESG Fund Ratings are for informational purposes only and are subject to the Notice & Disclaimer found at: https://www.msci.com/notice-and-disclaimer; and MSCI Inc’s and MSCI ESG Research LLC’s terms of use at: https://www.msci.com/terms-of-use and additional-terms-of-use-msci-esg-research-llc.

Het beste duurzame rendement voor beleggers is onze missie.

Het beste rendement voor beleggers, tegen een aanvaardbaar risico op een duurzame manier bereikt is onze missie.

Waarom kiezen voor een gemiddelde performance als je kunt investeren in een fonds dat uitsluitend de best presterende bedrijven selecteert?

De beleggers van OBAM doen dag in, dag uit onderzoek naar bedrijven wereldwijd om daar de beste investeringen uit te selecteren. Door te beleggen in beursfonds OBAM beleg je in de beste bedrijven ter wereld.