Voordelen

 • Direct investeren in de beste bedrijven wereldwijd
 • Bovengemiddelde duurzame lange termijn rendementen
 • Profiteer van de expertise en ervaring van ons beleggingsteam
 • Lage kosten ten opzichte van vergelijkbare producten

Beleg je nog niet?

Ga dan naar je eigen bank, of kies een bank of broker, om een beleggingsrekening te openen. Zodra je die hebt, kun je de stappen hieronder volgen om aandelen OBAM te kopen. Hieronder staat een aantal links van aanbieders die dit voor je kunnen verzorgen.

 1. Log in op je eigen orderomgeving bij je bank of broker
 2. Ga naar de beleggingsomgeving
 3. Maak een nieuwe order aan
 4. Zoek OBAM bij de beleggingsfondsen (ISIN code NL0006294035)
 5. Plaats de order voor het gewenste aantal aandelen
 6. Je order wordt uitgevoerd op de beurs en je ontvangt de aandelen OBAM in je portefeuille

OBAM koop je onder andere via:

Heb je vragen over het kopen van OBAM? We helpen je graag verder. Op onze contact pagina kun je een bericht of terugbelverzoek achterlaten, we komen dan snel bij je terug. Voor specifieke vragen over het beleggingsproces bij je eigen bank of broker kun je die het beste direct benaderen.

Beurskoers en intrinsieke waarde per aandeel

De intrinsieke waarde is de feitelijke waarde per aandeel OBAM N.V. ('OBAM'). Deze wordt vastgesteld op basis van de waarde van de onderliggende beleggingen, waarbij regelmatig verhandelde beursgenoteerde effecten worden gewaardeerd tegen de slotkoersen die tot stand zijn gekomen na de cut-off time (16.00 uur) van OBAM.

Voor beleggingen in Aziatische markten worden de laatst gedane koersen genomen voor het tijdstip van waardering. Voor een volledige beschrijving van de waarderingsgrondslagen verwijzen wij naar het prospectus van OBAM.

De beurskoers is de prijs berekend op basis van de intrinsieke waarde met een op- en afslag van maximaal 0,3% ter dekking van de kosten die samenhangen met de uitgifte of inkoop van aandelen OBAM.

Het proces

Alles begint met een goed idee. Dan volgen screenings, research, analyses... Ontdek hoe OBAM werkt, vanaf de eerste ideeën tot aan de laatste risicochecks.

STAP 1. ALLEEN DE BESTE IDEEËN
We richten onze research-capaciteit in eerste instantie op de meest veelbelovende ideeën: wereldwijde beleggingskansen waarvoor we hoogwaardige screenings ontwikkeld hebben. Hiermee testen we ruim 3000 ondernemingen aan de hand van historische en verwachte cijfers.

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen
 • Wat zijn de beheerkosten van OBAM?

  Op dit moment zijn de beheerkosten van OBAM 0,50%.

 • Wat zijn de lopende kosten van OBAM?

  De lopende kosten (vastgesteld per 1 Juli 2022) zijn 0,66%.

 • Welk rendement heeft OBAM de afgelopen jaren behaald?

  De meest actuele rendementsoverzichten zijn opgenomen in het nieuwste maandbericht dat te vinden is op de pagina Fondsinformatie.

 • Wat doet OBAM aan duurzaamheid?

  Duurzaamheid is voor OBAM een van de speerpunten van de beleggingsstrategie, en gaat in onze visie hand in hand met rendement. Zo meten we bijvoorbeeld de CO2 impact van onze beleggingsportefeuille, en zijn we actief om de bedrijven waarin we investeren (nog) duurzamer te maken. Op onze pagina over duurzaamheid vertellen we je graag meer.

 • Waar vind ik het (half)jaarverslag?

  Het (half)jaarverslag en andere relevante fondsinformatie staan op deze site onder Fondsinformatie en Wettelijke informatie

 • Ik heb een vraag voor het OBAM-team, waar kan ik die stellen?

  Op de Contact pagina vind je de verschillende manieren om je vraag bij ons te stellen. Wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

 • Hoe hoog is het meest recente dividend en wanneer wordt het uitgekeerd?

  Op 17 mei 2022 is in de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van OBAM N.V., over het boekjaar 2021, een slotdividend van EUR 1,30 per gewoon aandeel vastgesteld. Het dividend wordt op 31 mei 2022 betaalbaar gesteld.

 • Ik heb een klacht, waar kan ik terecht?

  OBAM Investment Management B.V. (OBAM IM) heeft een klachtenregeling om op een efficiënte, transparante en uitgebalanceerde manier klachten van klanten te kunnen behandelen in lijn met de van toepassing zijnde wet- en regelgeving.

  Definitie van een klacht


  Een klacht wordt gedefinieerd als een uiting van ongenoegen door een geïdentificeerde klant. Een verzoek voor informatie, een mening, toelichting op een product of dienstverlening en een dagvaarding worden niet beschouwd als een klacht.

  Klachtenprocedure


  Elke klacht dient te worden gestuurd naar de contactpersoon van de klant. Indien de klant niet tevreden is of het oneens is met de beantwoording of afhandeling van de klacht, dan kan de klant een schriftelijke klacht indienen. De brief kan worden verstuurd naar het volgende adres:

  OBAM Investment Management B.V.

  Postbus 71770

  1008 DB Amsterdam

  Email: info@obam.nl

  Tijdslijnen klachtenafhandeling

  OBAM IM streeft er naar om:

  • binnen maximaal tien werkdagen, vanaf het moment dat de klacht is ontvangen, een ontvangstbevestiging te sturen, tenzij binnen dezelfde termijn de klacht kan worden beantwoord en/of afgehandeld.
  • uiterlijk maximaal twee maanden na ontvangst van de klacht, deze te beantwoorden en/of af te handelen, met uitzondering van specifieke of uitzonderlijke gevallen.


  Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD)

  Indien de klant het niet eens is met de afhandeling van de klacht door OBAM IM, kan hij zich wenden tot het KiFiD: www.kifid.nl

  Het KiFiD is een onafhankelijke organisatie die klachten behandelt over financiële producten en diensten. De klant kan bij het KiFiD online een klacht indienen of het klachtformulier downloaden en per post indienen. Alle schriftelijke klachten kunnen worden gestuurd naar het volgende adres:

  KiFiD

  Postbus 93257

  2509 AG Den Haag

Het beste duurzame rendement voor beleggers is onze missie.

Het beste rendement voor beleggers, tegen een aanvaardbaar risico op een duurzame manier bereikt is onze missie.

Waarom kiezen voor een gemiddelde performance als je kunt investeren in een fonds dat uitsluitend de best presterende bedrijven selecteert?

De beleggers van OBAM doen dag in, dag uit onderzoek naar bedrijven wereldwijd om daar de beste investeringen uit te selecteren. Door te beleggen in beursfonds OBAM beleg je in de beste bedrijven ter wereld.