Beleggingsfonds OBAM NV gaat zelfstandig verder


BNP Paribas Asset Management en het beleggingsteam van BNP Paribas OBAM NV (“OBAM NV”) hebben overeenstemming bereikt over een voorgenomen verzelfstandiging van OBAM NV.

Beleggingsfonds OBAM NV gaat zelfstandig verder

Wanneer dit proces afgerond is, zal OBAM NV, één van Nederlands langst beursgenoteerde beleggingsfondsen, gemanaged worden door een onafhankelijke beheermaatschappij waarvan de meerderheid van het aandelenkapitaal in handen is van het huidige beleggingsteam onder leiding van Sander Zondag. BNP Paribas Asset Management zal een minderheidsaandelenbelang in de beheermaatschappij behouden.

 

Het actieve, op de langere termijn gerichte en succesvolle beleggingsbeleid van OBAM NV zal door deze verzelfstandiging niet veranderen. Op dit moment maakt het beleggingsfonds OBAM NV deel uit van het fondsenpalet van BNP Paribas Asset Management, waarin vergelijkbare wereldwijde beleggingsproposities zijn opgenomen.

Sander Zondag, Chief Investment Officer OBAM NV:

"Wereldwijd actief op zoek naar hoogwaardige beleggingsmogelijkheden met een aantrekkelijk risico-rendementsprofiel en daarmee bovengemiddelde beleggingsresultaten behalen is onze missie. Deze missie blijft ongewijzigd, ook na de verzelfstandiging. Deze transactie stelt ons in staat beter gebruik te maken van onze huidige marktpositie en nieuwe commerciële mogelijkheden te verkennen."

Guy Davies, Chief Investment Officer Fundamental Active Equities, BNP Paribas Asset Management:

"De verzelfstandiging van OBAM NV is onderdeel van ons beleid om de structuur van onze aandelen- beleggingsteams verder te stroomlijnen. Door ons belang in de beheermaatschappij zullen wij de toekomstige ontwikkeling van OBAM NV actief blijven ondersteunen."

De transactie zal effectief worden nadat de vereiste goedkeuringen van de regelgevende autoriteiten zijn verkregen, naar verwachting in de loop van dit jaar. Tot dat moment blijft de huidige inbedding in de organisatie van BNP Paribas Asset Management onveranderd.

 

Klik hier voor het persbericht

Click here for the press release

vorige OBAM 80 jaar
volgende OBAM heeft 4 Morningstar sterren
delen