Het OBAM perspectief

Wat ons fonds sterk maakt


Beleid? Proces? Mensen? Wat de belangrijkste succesfactor is voor een fonds, valt niet zomaar te zeggen. Alle elementen op zich moeten sterk zijn. En elkaar versterken.

Wat ons fonds sterk maakt

Actief en gestructureerd beleid

De kracht van een aandelenbeleggingsfonds schuilt in de combinatie van een aantal factoren. Om te beginnen in het beleggingsbeleid. Het onze is onafhankelijk, actief en gestructureerd. Het stelt ons in staat om een portefeuille samen te stellen die is gebaseerd op onze sterkste overtuigingen. Ongeacht hoe de benchmark index is samengesteld.

Geavanceerd beleggingsproces

Daarnaast is er een geavanceerd beleggingsproces nodig. Voor de selectie van aandelen gebruiken wij hoogwaardige screenings en doen we diepgaand onderzoek naar ondernemingen en ontwikkelingen in uiteenlopende industrieën.

OBAM team_actie_1_2020

De optelsom van beleid, proces en team vormt de basis van onze kracht.

Hecht team van ervaren specialisten

Misschien wel het belangrijkste element is het team. OBAM wordt gedragen door een hecht team van specialisten. Gefocust en toegewijd, met een lange en brede ervaring op het gebied van wereldwijd beleggen. Het team put uit wereldwijde informatiebronnen en heeft toegang tot alle lokale BNP Paribas beleggingsspecialisten. Een eigen Raad van Commissarissen ziet toe op het beleid van het team.

delen