Justdiggit

OBAM Investment Management is de trotse sponsor van Justdiggit. Onder het motto “Cooling down the planet” is Justdiggit een missie in Afrika aangegaan om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Niet in woorden en mooie gebaren, maar met de voeten op de grond door miljoenen kleinschalige boeren en herders in Afrika te inspireren en mobiliseren om hun eigen land te vergroenen.

Door onze steun helpen wij Justdiggit met het realiseren van hun “nature-based solutions”. Dit betekent heel simpel en doeltreffend: het weer vergroenen en vruchtbaar maken van gedegradeerd land door middel van het graven van zogenaamde “bunds”. Hiermee creëert men kleine bassins in het landschap welke door regen weer vegetatie krijgen, waarmee men landbouwproducten kan produceren en grasland kan onderhouden voor veeteelt. Daarmee wordt de lokale bevolking minder afhankelijk van hulp van buitenaf. Mensen kunnen weer voor een belangrijk gedeelte zelfvoorzienend worden.

Met onze bijdrage worden 5340 “bunds” gegraven in Zuid-Kenia wat resulteert in vergroening van circa 35 hectare land, opvang van 26 miljoen liter water en het vastleggen van 3300 ton aan CO2.

Het beste duurzame rendement voor beleggers is onze missie.

Het beste rendement voor beleggers, tegen een aanvaardbaar risico op een duurzame manier bereikt is onze missie.

Waarom kiezen voor een gemiddelde performance als je kunt investeren in een fonds dat uitsluitend de best presterende bedrijven selecteert?

De beleggers van OBAM doen dag in, dag uit onderzoek naar bedrijven wereldwijd om daar de beste investeringen uit te selecteren. Door te beleggen in beursfonds OBAM beleg je in de beste bedrijven ter wereld.